המלצות ודגשים לקראת ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי

  1. הכנת מסמכים מראש לקראת הוועדה:  
  • ידוע שאנשים מתרגשים מאוד במעמד הוועדה, ולעיתים שוכחים דברים, ולכן כדאי לך להכין רשימה של הליקויים או תופעות הלוואי שמהם אתה סובל, פירוט פרוטוקול רפואי וכן רשימת תרופות. ההמלצה שלנו – להגיש מסמכים מוקדמים ביותר בנוגע למחלה – כדי שקביעת תאריך הנכות תיעשה מוקדם ככל הניתן (רטרואקטיבית).
  • עליך להצטייד בתעודת זהות או תעודה מזהה אחרת. ללא תעודה מזהה לא תוכל להיבדק בוועדה.
  • אם התבקשת להמציא מסמכים נוספים, או ברצונך לצרף מסמכים רפואיים נוספים אשר אינם נמצאים בידי הוועדה או שאינם נשלחו קודם לכן, תוכל להשאיר עותק בידי הוועדה.
  1. הגעה לוועדה ועמידה בזמנים:
  • ודא שאתה יודע היכן בדיוק מתנהלת הועדה ותגיע בזמן. עם זאת, דע כי השעה שנקבעה בוועדה היא גמישה, בהתאם לאילוצים השונים, וייתכן שתצטרך להמתין זמן מה.
  1. צירוף מלווה:
  • מומלץ להגיע עם מלווה.
  • זכותך להיעזר במתורגמן או להיות מיוצג על ידי עורך דין.
  1. הצגת הממצאים הרפואיים:
  • יש לך כ-10 דקות להציג את תלונותיך בקצרה ובתמציתיות – לכן מומלץ ל להכין מראש מסמך שבו מפורטות התלונות הרפואיות שלך והקשיים שלך לתפקד, ולהגישו בוועדה לרופא או למזכיר. הרופא יקרא את מה שכתבת, והמסמך יצורף לדוח הוועדה.
  • אם יש לך קושי לתפקד בעבודה או שאתה זקוק לעזרה של אדם אחר בביצוע פעולות היום יום: רחצה, הלבשה, ניידות בתוך הבית, אכילה, שמירה על היגיינה אישית, אנא ספר עליהם לרופא.



  1. בדיקה גופנית:
  • הרופא יחליט בהתאם לסוג המחלה או הליקוי הרפואי שלך, אם יש צורך לבדוק אותך. הבדיקה מתבצעת תוך התייחסות לתלונות שציינת ולסוג המחלה שלך. מותר לך לבקש מהוועדה להכניס מלווה מטעמך להיות נוכח בעת הבדיקה הגופנית.
  1. זימון לוועדות נוספות:
  • אם התלוננת על כמה מחלות או כמה ליקויים רפואיים, ייתכן שתיבדק על ידי כמה רופאים מומחים. כמו כן אם בעקבות הבדיקה, מתברר שיש צורך בבדיקה נוספת על ידי רופא מומחה אחר, תוזמן לוועדה נוספת או ליותר.
  1. לא יכולים להגיע לוועדה?
  • מי שאינו יכול להגיע במועד שנקבע לו, חייב להודיע על כך בכתב ומראש למוסד לביטוח לאומי כ-4 ימי עסקים טרם מועד הוועדה, שאם לא כן, הוא עשוי להיות מחויב בתשלום קנס.
  • אם אינך יכול להגיע אל הוועדה עקב ליקוי רפואי, ניתן לבקש מהביטוח הלאומי לקבוע וועדה ללא נוכחות ועל בסיס מסמכים רפואיים בלבד. שים לב, יתכנו מקרים שבהם אנשים עם מוגבלות/מחלה קשה לא יידרשו להתייצב  כלל בפני הוועדה.
  1. החזר הוצאות:
  • ניתן להגיש בקשה לקבלת החזר עבור הוצאות שנגרמו עקב ההתייצבות בפני הוועדה (תחבורה, לינה, כלכלה והפסד זמן עבודה). הזכאות תלויה במרחק מגוריו של המבוטח ממקום התכנסות הוועדה ובמצבו הרפואי.
  1. ייעוץ והכוונה און ליין:

באפשרותך לקבל ייעוץ והכנה חינם לוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי דרך "יד מכוונת". לפרטים:

מרכז יד מכוונת לתושבי המרכז

כתובת: רח' אפעל 6 (בניין אורלן), קומה 7, פתח תקווה.

טלפון: 2496*

פקס: 03-7649957

דואל: merkazym@femi.com

מרכז יד מכוונת לתושבי ירושלים והסביבה

כתובת: רח' יפו 97, בניין כלל, קומה 9 ירושלים.

טלפון: 2496*

פקס: 03-7649958

דואל: merkazye@femi.com

מרכז יד מכוונת לתושבי באר שבע והדרום

כתובת: מגדל קניון הנגב קומה 5, צומת אלי כהן, באר שבע.

טלפון: 2496*

פקס: 08-6831918

דואל: yadm@mediton.co.il

מרכז יד מכוונת לתושבי חיפה והצפון

כתובת: רח' פלי"ם 16 (בניין שערי משפט), חיפה.

טלפון: 2496*

פקס: 04-9126890

דואל: merkazy@femi.com

ייעוץ והכוונה און ליין:

ניתן לקבל שירותי ייעוץ והכוונה "אונליין" (באמצעות סמארטפון, מחשב נייד, מחשב נייח עם מצלמה ומיקרופון, טאבלט ו/או אייפד). לשם כך, יש להתקשר 2496* ולקבוע מועד לשיחת וידאו עם הרופא המומחה.